DSC_4661.jpg
Panorama 6.jpg
DSC_4868.jpg
Panorama 2c.jpg
DSC_4661.jpg

Colonel


Prime Cuts | Meat Culture

+32 2 538 57 36 | Maak een reservatie

SCROLL DOWN

Colonel


Prime Cuts | Meat Culture

+32 2 538 57 36 | Maak een reservatie

COLONEL

Colonel is een restaurant dat in het teken staat van de Franse streken. Het richt zich vooral op rundvlees van hoge kwaliteit maar besteedt ook speciale aandacht aan culinaire producten uit alle hoeken van Frankrijk.

Worst van Aveyron, Noir de Bigorre ham, Sint-Jacobsnoten uit Dieppe of onze verfijnde kazen zijn een voor een schatten die we verzameld hebben in deze tempel gewijd aan lekker eten en gezelligheid. De methode is daarbij even belangrijk als het resultaat.

Bij Colonel staan we erop om eer te betuigen aan de voorouderlijke know-how en de traditionele methodes om producten te bereiden.

 

De slagerij

Naast het vlees dat op de kaart wordt aangeboden is het ook mogelijk om een stuk vlees, het ras en eventueel de rijping te kiezen in de slagerij in het midden van de zaal. We bieden er voornamelijk côtes à l’os aan om met twee of meer van te genieten.

Het vlees wordt er per gewicht verkocht en de prijs varieert van € 80 tot € 120/kg, afhankelijk van het ras. Een Josperoven op plantaardige houtskool perfectioneert de smaak van het met kennis van zaken geselecteerde vlees.

 

Het vlees

Colonel selecteerde voor u een keuze aan rundvleesrassen die voornamelijk afkomstig zijn uit Frankrijk.
In rechtstreekse dialoog met de plaatselijke spelers voeren we een strenge selectie uit om u prestigieus vlees te kunnen bieden, afkomstig van kuddes die op traditionele wijze gefokt worden in hun eigen streek van afkomst.

Colonel wil de duidelijke traceerbaarheid van zijn producten garanderen en – in de mate van het mogelijke – het aantal tussenpersonen beperken. Op die manier willen we de leveringstermijn van de producten zo kort mogelijk houden.

Enkele voorbeelden van rassen die we aanbieden: Charolaise, Aubrac, Salers, Normande, Rubia Gallega, enz. Alle werden ze met zorg geselecteerd om uw smaakpapillen te verwennen.

De Rijping

Het duurt minstens een goede week voor een runderspier zich ontspant. De verzuring activeert enzymen die de proteïnen van de spier fragmenteren, wat voor een natuurlijke vermalsing zorgt. Zo krijgt het vlees zijn smaak en begint de rijping.
Vlees op het been kan tot 120 dagen rijpen maar een rijping van 30 dagen is reeds perfect. De rijping van vlees is vergelijkbaar met die van wijn: als het basisproduct uitstekend is wordt het alleen maar beter.

In zijn “Slagerij“ biedt Colonel uitzon-derlijk vlees aan, dat 4 weken rijpte.

 

Panorama 6.jpg

Reserveren


Reserveer online in het restaurant, dankzij tablebooker

Reserveren


Reserveer online in het restaurant, dankzij tablebooker

 

Dankzij tablebooker kan je online en in real-time reserveren in ons restaurant. Dat betekent dat je online kan zien of er nog plaats is én je onmiddellijk bevestiging krijgt van je reservatie. 

 
DSC_4868.jpg

Menu


Onze selectie van uitstekend vlees

Menu


Onze selectie van uitstekend vlees

Panorama 2c.jpg

Sfeer


Geniet van puur, heerlijk vlees in een uniek kader

Sfeer


Geniet van puur, heerlijk vlees in een uniek kader

Gelegen in het hart van Louise Village (Jean Stasstraat 24 in 1060 Brussel), biedt Colonel een warme en authentieke sfeer in een elegant, klassevol en eigentijds kader. Omdat knowhow en authenticiteit niet alleen op gastronomie van toepassing zijn, heeft Colonel die basiswaarden ook naar de sfeer doorgetrokken. De vloer van ovengebakken provencaalse tegels, de muur uit steenmozaïek of de met leer bedekte bank zijn allemaal het resultaat van authentieke, ambachtelijke knowhow.
Dat alles wordt nog eens extra in de verf gezet door het gebruik van warme kleuren en edele materialen.

Colonel is gezellig én uitgesproken modern en probeert het uw ogen en smaakpapillen zo aangenaam mogelijk te maken tijdens uw bezoek.

Foto's door Fred Sablon